Epoxyvloeren voor bedrijven

Elk nieuw bedrijf maakt zich zorgen over de inrichting van het ontwerp van hun showroom, magazijn of kantoren. Er zullen veel opties voor vloeren naar voren komen, waaronder decorvloer goedkoop laminaat tapijt, tegels, hardhout, laminaat, linoleum, marmer, beton en andere soorten. Er kan van alles worden gedaan om van het ene bedrijf naar het andere te differentiëren, maar de voordelen moeten samenvallen met de aantrekkelijkheid. Tapijt trekt vuil en stof aan, tegels kunnen gemakkelijk breken, hardhouten en marmeren vloeren zijn duur en laminaat kan er te goedkoop uitzien. De betonnen basisvloer is er al, dus waarom zou je die niet aankleden? Veel nieuwe bedrijven wenden zich tot een aantrekkelijke, duurzame en onderhoudsarme selectie epoxyvloeren.

Epoxyvloeren voor bedrijven hebben veel voordelen. Een daarvan is dat een epoxyvloer water, vuil, stof, chemicaliën en elk ander type vlek waar tapijt in kan trekken afstoot. Tapijt maakt gemakkelijk vlekken en houdt stof en vuil vast. Tegel stoot de meeste vlekken en vuil af, maar is erg broos en kan gemakkelijk afbrokkelen. Hardhouten vloeren zijn duur en kunnen gemakkelijk worden beschadigd door water. Marmer is mooi, maar veel duurder dan gedecoreerd beton.

Epoxyharsen worden gebruikt in een aantal toepassingen voor de bouw van vloeren tot aanrechtbladen. Het is de afgelopen jaren erg populair geworden vanwege zijn duurzaamheid en aantrekkingskracht. Het is zeer eenvoudig aan te brengen en heeft vrijwel geen onderhoud.

Het aanbrengen van epoxy op een gewenst oppervlak is vrij eenvoudig. Het voor de toepassing bestemde gebied moet worden schoongemaakt. De volgende stap is om het beton te etsen met chemicaliën die zijn ontworpen voor epoxyvloeren. Er wordt eerst een basiskleur (zoals bij een garagevloer) aangebracht, omdat de epoxy meestal helder is. Deze basis is net zo eenvoudig als schilderen op muurverf (zorg ervoor dat je in de hoeken snijdt). Indien gewenst kunnen vlokken of andere vulstoffen worden toegevoegd voor kleur en stijl. Nadat de basislaag is opgedroogd, is het tijd om op de epoxyharsen te rollen. De epoxy kan in verschillende kleuren worden geverfd om aan de wensen van de eigenaar te voldoen. Het hele proces kan meestal binnen 48 uur worden voltooid, zonder rommelige tapijtstrengen, zaagsel, lijm of afvalmateriaal om op te ruimen.

Epoxyvloeren zijn bestand tegen hoge druk en gewicht. Dit is ideaal voor magazijnen, garages, industriële installaties en andere gebieden met veel verkeer. Vooral die bedrijven met vorkheftrucks en zware machines die in de fabriek of fabriek worden gebruikt. Afhankelijk van de mix en stijl van epoxy, is het duurzame eindproduct bestand tegen 800-4000 psi.