3 πράγματα που δεν ξέρετε για τη φροντίδα των δερμάτινων παπουτσιών σας

Ναι, μόλις αποκτήσατε αυτά τα ολοκαίνουργια γυαλιστερά δερμάτινα παπούτσια και είστε τόσο ενθουσιασμένοι γι ‘αυτό που το βάλατε δίπλα σας στο κρεβάτι χθες το βράδυ σαν να ήταν το νέο σας μωρό. Και αφού το έχετε φορέσει για περίπου πέντε έως έξι φορές, απλά το ξεχνάτε και δεν σας ενδιαφέρει γυναικεια παπουτσια πια. Ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας εδώ – είναι καλό να κάνουμε; Γιατί δεν μπορούμε να φροντίζουμε τα δερμάτινα παπούτσια μας όπως τα αυτοκίνητά μας και άλλα πράγματα που αγαπάμε ακόμα κι αν τα παπούτσια δεν είναι ακριβά;

Η φροντίδα των δερμάτινων παπουτσιών μας δεν είναι μόνο να κάνουμε τα παπούτσια να φαίνονται καλά, αν και αυτός είναι αρκετός λόγος, αλλά έχει να κάνει με τη διατήρηση και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Άλλωστε, αν το βάλουμε σε καλή κατάσταση θα είναι προς όφελός μας και θα μας εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα – δόξα τω Θεώ, ξεπερνάμε την οικονομική ύφεση.

Γιατί όμως πρέπει να δίνουμε προσοχή στα δερμάτινα παπούτσια μας; Επειδή υπάρχει λόγος, εάν τα δέρματα δεν διατηρούνται σωστά σε καλή κατάσταση, συχνά ραγίζουν και φθείρονται. Θα συμφωνήσετε ότι όταν είναι φθαρμένα και φαίνονται κουρελιασμένα δεν θα μπορούμε να τα φθείρουμε πια. Γεγονός είναι ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όσο συνεχίζουν να γυαλίζουν τα παπούτσια τους με κερί, τότε τα πράγματα είναι καλά με αυτό. Αλλά κάνουν λάθος.

Τώρα στο θέμα, η καλή φροντίδα των παπουτσιών σας μπορεί να πάρει διάφορους τρόπους. Για όσους είναι πλούσιοι, τα καταστήματα επισκευής παπουτσιών θα σας φανούν χρήσιμα. Αυτά τα συνεργεία επισκευής παπουτσιών θα χρεώσουν μια χρέωση για τα κλιματιστικά και άλλα πράγματα που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτά.

Αντίθετα, αν θέλετε να τα φροντίσετε μόνοι σας, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μερικά βήματα που θα σας παραθέσω παρακάτω, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε αυτά τα είδη: Γάντια, Εφημερίδες, Πανάκια, Καθαριστικά για λεία δέρματα, Δερμάτινα Conditioners και Γυάλισμα παπουτσιών.

Τώρα ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

1. Αφαιρέστε τη βρωμιά πάνω του καθαρίζοντας τα δερμάτινα παπούτσια με λεία δερμάτινα καθαριστικά που αγοράσατε. Να ξέρετε ότι μερικά καθαριστικά δέρματος είναι ίσως σε κρέμες, υγρά και σπρέι, αλλά απλώς χρησιμοποιήστε τα όπως ισχύει για το παπούτσι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούρτσα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.

2. Μετά τον καθαρισμό, περιμένετε μερικά λεπτά για να στεγνώσουν τα παπούτσια – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί για να το τρίψετε. Μετά από αυτό, εφαρμόστε μαλακτικά δέρματος. Αυτό θα κάνει τα παπούτσια να είναι μαλακά και επίσης θα ενυδατώσει το δέρμα. Θυμηθείτε εδώ ότι ειδικά δερμάτινα μαλακτικά κατασκευάζονται για διαφορετικούς τύπους παπουτσιών, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα για το εν λόγω παπούτσι